Švietimo įstaigos pritrūko pinigų

Šiandien vykusiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje buvo vieningai pritarta skirti papildomus pusę milijono eurų iš savivaldybės biudžeto miesto švietimo įstaigoms.

85 tūkst. eurų skirta bendrojo ugdymo mokykloms, kurioms trūksta pinigų sumokėti atlyginimus savo darbuotojams už gruodžio mėnesį. Tai lėšos, skirtos mokinio krepšelio lėšų trūkumui padengti. Minėta suma bus skirta tiems darbuotojams, kurių darbo užmokestis yra mokamas iš mokinio krepšelio.

Rudens pabaigoje savivaldybei švietimo įstaigos pateikė informaciją apie trūkstamas lėšas. Jų suma siekė daugiau kaip 213 tūkst. eurų. Tai pinigai, skirti darbo užmokesčiui, socialinio draudimo įmokoms, maistui, remontui, komunalinėms paslaugoms ir kitoms būtinoms reikmėms apmokėti.

Kiek daugiau nei 200 tūkst. eurų pasieks miesto biudžetines ir viešąsias įstaigas. Taryba, atskirai išnagrinėjusi kiekvienos įstaigos poreikius, nusprendė, kurie jų yra svarbiausi ir privalo būti įgyvendinti pirmiausiai.

Dar bus tikslinamas Alytaus lopšelių-darželių „Saulutė“, „Nykštukas“, „Linelis“, „Putinėlis“, „Volungėlė“ ir „Boružėlė“, „Drevinuko“ ir „Vilties“ mokyklų-darželių, „Sakalėlio“ ir Senamiesčio pradinių mokyklų ir Jotvingių gimnazijos mokinio krepšelio lėšų skyrimo šių metų planas.

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *