Lietuvos plaukimo čempionate alytiškiai iškovojo aukso, sidabro ir bronzos medalius

Anykščiuose vyko tris dienas trukęs Lietuvos plaukimo čempionatas 25 metrų ilgio baseine. Šiemet susidomėjimas varžybomis itin gausus. Varžėsi beveik šimtu dalyvių daugiau nei pernai – 368 sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Didžios Britanijos. Planuota, kad šios varžybos, o kartu ir didelė plaukimo šventė vyks naujai atidaromame Druskininkų baseine, tačiau dėl užsitęsusių statybos darbų pridavimo bei kitų aplinkybių, Lietuvos plaukimo federacija buvo priversta varžybas perkelti į Anykščius. Taip pat po gana ilgos pertraukos, jau antrąją varžybų dieną, varžybose pasirodė Olimpinė čempionė Rūta Meilutytė. Ji plaukė 50 ir 100 metrų distancijas krūtine bei 100 metrų kompleksiniu būdu.
Šiose varžybose dalyvavo 5 Alytaus sporto ir rekreacijos centro plaukikai, treniruojami Kęstučio Margevičiaus. Geriausiai pasirodė Ieva Jacevičiūtė, iškovojusi čempionės vardą 400 metrų plaukime kompleksiniu būdu. Dar dvi trečiąsias vietas plaukikė užėmė 200 metrų kompleksiniu bei 400 metrų laisvojo stiliaus plaukimuose. Kita plaukikė, Gabija Mankauskaitė, iškovojo savo pirmąjį trečiosios vietos medalį čempionate plaukdama 200 metrų distanciją nugara. Plaukdama 50 ir 100 metrų distancijas nugara, Gabija nedaug atsiliko nuo prizininkų ir užėmė dvi ketvirtas vietas.
Alytiškė Greta Gataveckaitė, treniruojama Egidijaus Kašėtos, 200, 400 ir 800 metrų atkarpas laisvu stiliumi įveikė greičiausiai ir tapo triskart Lietuvos čempione.
Šiuo čempionatu baigėsi trumpo (25 metrų) baseino varžybų ciklas. Po švenčių prasidės ilgojo (50 metrų) baseino čempionatai ir varžybos.

Alytaus sporto ir rekreacijos centro inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *