Pamoka Kauno valstybiniame muzikiniame teatre

Bibliotekų metams skirtos veiklos Miroslavo gimnazijoje tęsiamos. Dar mokslo metų pradžioje pradinių klasių mokytojos Asta Dvareckienė ir Angelė Narkunienė vedė integruotą lietuvių kalbos, dailės ir technologijų pamoką, skirtą 2, 4 klasių mokiniams: siekta skatinti pajusti skaitymo malonumą netradicinėje aplinkoje bei iliustruoti girdėtą pasaką. Šios pamokos tąsa buvo gruodžio 11 dieną, kai minėtos mokytojos kartu su ugdytiniais bei jų broliais, sesėmis ar tėveliais vyko į Kauno valstybinį muzikinį teatrą stebėti H. K. Anderseno pasakos motyvais sukurtą baletą „Sniego karalienė“.

Daugeliui vaikų ir tėvelių tai buvo pirma pažintis su tokiu pasakos inscenizavimu. Jie pamatė, kaip baleto artistai judesiu profesionaliai perteikė pasakos turinį. Labiausiai, ko gero, visus stebino akiai neįprastos dekoracijos. Na, o dirigento M. Staškaus vadovaujamas orkestras suteikė galimybę išgirsti naujai sukurtą muziką, kuri nepaliko abejingų. Stebino nuostabi dermė ir pačioje scenoje: judesio balete daug, artistų taip pat, tačiau nė vienas veiksmas neprailgo. Po spektaklio visi išėjo kupini puikių emocijų, nes įspūdis buvo tikrai stiprus.

Nors tądien oras buvo lietingas, tačiau jis nesutrukdė pasidžiaugti ir kitais dalykais: keliautojai aplankė Kauno žaliaskarę šventinę eglę, pasisuko arkliukų karuselėje, įsigijo skanėstų kalėdinėje mugėje.

Miroslavo pradinukai keliavo atgal į gimnaziją ir mąstė apie tikrai turiningą bei prasmingą pamoką Kauno valstybiniame muzikiniame teatre.

Alytaus r. sav, inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *