Dalyvaus antrame Konstitucijos egzamino etape

Šiandien vykusio jubiliejinio 10-ojo Konstitucijos egzamino Alytaus rajono savivaldybėje dalyvius pasveikino rajono meras Algirdas Vrubliauskas. Rajone organizuotame egzamine savo konstitucines žinias pasitikrinti panoro 10 žmonių. Du savivaldybės darbuotojai pateko į antrąjį etapą.

Alytaus rajono savivaldybės Konstitucijos egzamino organizavimo pirmininkė Teisės skyriaus vedėja Erinija Perednikaitė informavo, kad sąlygos laikyti egzaminą buvo sudarytos ne tik savivaldybėje, bet ir visose vienuolikoje seniūnijų. Egzamine dalyvauti užsiregistravo 8 rajono mokyklos, 260 mokinių. „Skaičius laikančių Konstitucijos egzaminą kasmet didėja“,– sakė E. Perednikaitė.

Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas pasveikino Konstitucijos egzamino dalyvius ir pasidžiaugė, kad jame dalyvauja savivaldybės darbuotojai. „Teisinis piliečių išprusimas labai svarbu. Mums garbė, kad savivaldybės darbuotojai gilinasi ir išdrįsta laikyti egzaminą, ir tai tik į naudą. Niekada nevėlu mokytis, niekada nevėlu save išbandyti, tai kelia tam tikrą savivertę“, – prieš egzaminą kalbėjo rajono meras A. Vrubliauskas. Jis palinkėjo teisingai atsakyti į 25 ir daugiau klausimų bei patekti į antrąjį etapą, kad dalyvaujančių egzamine pavyzdžiu pasektų ir kiti savivaldybės darbuotojai. „Linkime, kad tas jūsų virusas, gerąja prasme, užkrėstų ir kitus mūsų savivaldybės darbuotojus“, – linkėjo meras A. Vrubliauskas Konstitucijos egzamino dalyviams.

Konstitucijos egzamino dalyviai tradiciškai varžėsi atskirose grupėse: pilnametystės sulaukusių piliečių, teisę studijuojančių ar teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, laisvės atėmimo vietose esančių nuteistųjų bei moksleivių. Egzaminą galima buvo laikyti ir internetu ar per mobiliuosius įrenginius. Internetu egzaminą laikyti pasirinkę piliečiai dalyvaus tik pirmajame etape. Nugalėtojai bus išrinkti pagal teisingų atsakymų skaičių ir laikymui skirtą laiką.

Visose savivaldybėse egzaminas vyko nuo 12 val. Mokyklose moksleiviai egzaminą laikė suskirstyti į 1–4, 5–7, 8–10 ir 11–12 klasių pogrupius. Mažiausi 1–4 kl. moksleiviai atliko kūrybinę užduotį „Mano palinkėjimas Konstitucijos egzaminui“.

Pirmajame etape visiems buvo pateikta 30 uždarų klausimų. Į antrąjį etapą pateko tie, kurie teisingai atsakė į 25 klausimus ir daugiau. Į antrąjį etapą pateko Alytaus rajono savivaldybės Architekto skyriaus vyriausioji specialistė Alma Kontrauskienė ir Buhalterinės apskaitos skyriaus vyriausioji specialistė Edita Valatkaitė.

Po antrojo etapo, kuris vyks spalio 11 d., paaiškės 29 egzamino nugalėtojai. Juos spalio 26 d. Prezidentūroje vyksiančių iškilmingų apdovanojimų metu pasveikins ir apdovanos egzamino globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Juozas Bernatonis. Organizuojant egzaminą talkina Mykolo Romerio universitetas, Lietuvos savivaldybės, Švietimo ir mokslo ministerija, AB „Lietuvos paštas“.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

dsc02435-18518

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *