Absolventų akcija: padėta įsidarbinti daugiau nei 2 tūkst. diplomuotų jaunuolių

Beveik 5 tūkst. aukštųjų ir profesinių mokyklų absolventų dalyvavo kasmetinėje jaunimo darbo centrų renginių akcijoje „Nuo diplomo iki darbo sutarties“. Du vasaros mėnesius vykusios akcijos metu darbo sutartis pasirašė per 2 tūkst. diplomuotų jaunuolių – 500 daugiau nei pernai.

Siekiant spartesnės absolventų integracijos į darbo rinką, renginiuose buvo siūlomos specializuotos veiklos –susitikimai su šalies darbdaviais ar socialiniais partneriais, individualios specialistų konsultacijos, taip pat registracija Talentų banke, skirta aukštos kvalifikacijos specialistams.

Šiemet daugiau nei 200 šalies darbdavių ir tiek pat socialinių partnerių aktyviai įsitraukė į akcijos renginius – jaunimui pristatė įmonių veiklas, organizavo vizitus į įmones, konsultavo dėl tolesnių karjeros galimybių, verslo kūrimo klausimais bei skatino savanorišką veiklą.

Talentų banke akcijos metu užsiregistravo beveik 800 jaunų kvalifikuotų specialistų, apie kuriuos buvo informuoti 17,5 tūkst. šalies darbdavių.

Kasmet jaunimo darbo centrai ieško naujų, jaunimui patrauklesnių renginių formų. Šiemet absolventai dalyvavo geriausio gyvenimo aprašymo (CV) rinkimuose Utenoje, diskusijoje su darbdaviais Akmenėje, seminare „Verslo pradžia: nuo idėjos iki produkto“ Klaipėdoje ir daugelyje kitų renginių, skatinančių efektyvesnę absolventų integraciją į darbo rinką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *