Alytus stiprina ryšius su Japonija: siekiama bendradarbiauti su Hiratsuka miestu

Alytuje lankosi Hiratsuka miesto delegacija – siekiama užmegzti bendradarbiavimą su šiuo Japonijos miestu, atrasti abipusiai naudingas sritis.
Pasak Alytaus miesto savivaldybės mero Vytauto Grigaravičiaus pagrindinės sritys bendradarbiavimui galėtų būti sportas, kultūra, tačiau pradėjus draugystę nuolat atsirastų naujų sąlyčio taškų.
„Kultūros ir sporto sritys, manau, būtų artimos abiems pusėms, taip pat įžvelgiu galimą bendradarbiavimą verslo srityje. Tai tik pirmos mintys, todėl, manau, užmezgus draugystę ir puoselėjant bendradarbiavimą nuolat atsirastų naujų sričių. Kiekviena šalis yra sukaupusi savo patirtį, todėl šis bendradarbiavimas leistų ją pasidalinti, vieniems iš kitų pasimokyti”, – kalbėjo V. Grigaravičius.
Pasak svečių iš Japonijos, juos itin sužavėjo Alytaus gamta ir japoniškos kultūros dvasia šiame mieste. „Tai pirmas kartas, kuomet lankomės Lietuvoje. Esame matę šios šalies vaizdų nuotraukose, tačiau realiai ji daug gražesnė ir tikrai puikiai išvystyta. Išties didelį įspūdį paliko gamta ir žalumas. Tikrai smagu ir įdomu čia lankytis”, – susitikime su miesto vadovais sakė Hiratsuka miesto mero pavaduotojas Junichi Inoue.
Kartu su Japonijos delegacija Alytuje viešėjo ir J. E. Lietuvos Respublikos ambasadorius Japonijoje Egidijus Meilūnas. Jo teigimu, Hiratsuka ir Alytus yra išties panašūs miestai. „Ne miesto dydis, bet potencialas ir abipusė valia lemia bendradarbiavimą. Aš matau abiejų miestų potencialą ir valią siekiant bendradarbiauti. Daug galimybių yra turizmo, verslo srityse. Alytus jau yra žinomas Hiratsuka mieste. Visai neseniai šio miesto šventėje pristatyti Alytaus amatai, putojantis vynas. Manau, ateityje tokių verslo pasikeitimų bus dar daugiau”, – teigė ambasadorius.
Anot jo, Hiratsuka yra pramonės miestas, čia išvystyta sunkioji pramonė, veikia automobilių „Nisan” gamykla, todėl bendradarbiavimas verslo srityje taip pat turi didelį potencialą.
Ieškodami sąlyčio taškų bendradarbiavimui vizito Alytuje metu delegacija taip pat lankėsi Alytaus dailiųjų amatų mokykloje, Alytaus kolegijoje, Sporto ir rekreacijos centre.
Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

bendradarbiavimas-su-hiratsuka-miestu-4-jpg bendradarbiavimas-su-hiratsuka-miestu-5-jpg

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *